Reu

Een mannelijke hond castreren we niet op een vaste leeftijd. Er zijn geen gezondheidsredenen om jong te steriliseren. Vaak wordt een mannetje gecastreerd omdat er nog honden in huis zijn. Gevechten en 'oeps'-nestjes vermijden we liever. 

Bij slecht gedrag is de oplossing niet altijd castratie. Wanneer u twijfelt of een operatie zou helpen, kunnen we in eerste instantie een hormonenstaafje onderhuids plaatsen. Dit gebeurt zonder verdoving in een gewone consultatie en zorgt voor een chemische castratie van ongeveer zes maanden. 

Teef

De redenen voor sterilisatie, op jonge leeftijd, zijn het voorkomen van borsttumoren en baarmoederontstekingen. Beide aandoeningen kunnen fataal zijn. Daarom raden wij aan om de operatie uit te voeren rond de leeftijd van vijf maanden. Hoe ouder je hond wordt, des te hoger de kans op deze aandoeningen.

Er zijn ook redenen om het niet uit te voeren, namelijk de haarstructuur kan veranderen, ze worden gemakkelijker te zwaar en op oudere leeftijd zien we soms urinaire incontinentie. Al deze zaken zijn niet levensbedreigend, maar moeten wel in acht worden genomen.

Kater

Een mannelijke kat moet verplicht gecastreerd worden. We doen dit ongeveer op de leeftijd van vijf maanden. Dit gaat ook het bekende 'sproeien' of 'markeren' tegen in huis. Verder zijn gecastreerde katers rustiger en hebben ze minder snel vechtwonden.

Ook de katers komen 's morgens binnen en mogen 's avonds terug naar huis. 

Kattin

Een vrouwelijke kat moet volgens de wet verplicht gesteriliseerd worden. Dit om ongewenste nestjes te voorkomen. 

Wij doen dit op de leeftijd van vijf maanden. Hiervoor worden ze 's morgens nuchter binnengebracht en 's avonds mogen ze al terug naar huis. Ze herstellen hier snel van en het litteken kan je na drie maanden amper terugvinden.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×