Preventie

Jaarlijkse consultaties

Elk huisdier komt jaarlijks op controle. Naast het wegen, wordt er een volledig lichamelijk onderzoek uitgevoerd om de gezondheid van uw dier op te volgen. Hierdoor gaan we in eerste instantie preventief te werk. We willen dus ziekte vermijden door middel van vaccineren, regelmatig ontwormen en bescherming te bieden tegen teken en vlooien. Hiernaast kan u klikken op het gewenste dier om hierover verdere informatie te vinden. 


Ten tweede kunnen we ook afwijkingen vinden die voor de eigenaar niet te zien zijn. Dit betekent een vlotter opstarten van een nodige behandeling. Een belangrijk voorbeeld hierbij zijn huisdieren met een afwijking aan het hart. Als eigenaar kan je dit niet altijd opmerken. Door de jaarlijkse auscultatie van het hart kan er sneller gehandeld worden indien noodzakelijk.


Na het onderzoek worden katten en honden beloond met een aangepast snoepje. Niet iedereen is even enthousiast, maar de meeste van onze patiƫnten kennen dit ritueel heel goed en staan eerder dan wijzelf aan de kast om deze in ontvangst te nemen.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×